Recept: Tiramisu fingerfood
-3.png)
Rýchly tip: Tiramisu v jednorazových porciách
Vaši hostia si určite zamilujú toto Tiramisu vo forme fingerfood. Začnite umiestnením piškót Vicenzovo v jednej vrstve na tanier a naneste na ne krém (zmes s mascarpone). Odporúčam pridať medzi piškóty hrubšiu vrstvu krému. Na záver posypte kakaom a podávajte vychladené. Inšpirujte sa originálnym receptom.
Príprava: 5 min
Pečenie: žiadne pečenie
Počet porcií: 4 a viac
Autor: Matilde Vicenzi
Ingrediencie:
- 1 balenie piškót Vicenzovo Savoiardo (400 g)
- 400 g mascarpone
- 4 vajcia
- 100 g cukru
- 2 šálky silnej kávy
- 30 g kakaového prášku
Postup:
-
Oddelenie žĺtkov a bielkov: Oddelte žĺtky od bielkov a žĺtky vyšľahajte s cukrom do krémovej konzistencie.
-
Príprava mascarpone krému: Do vymiešaných žĺtkov pridajte mascarpone a dobre premiešajte.
-
Šľahanie bielkov: Bielky vyšľahajte do hutnej masy a jemne ich zapracujte varechou do zmesi mascarpone a žĺtkov.
-
Príprava piškót: Zmiešajte kávu a sladkú Marsalu (Amaretto, Rum) a rýchlo v nich namočte piškóty Vicenzovo. (Odporúčame piškóty určené na spodnú vrstvu namočiť len do polovice a ostatné na navrstvenie dezertu namočiť o niečo viac, aby boli lahodné a mäkké).
-
Ukladanie vrstiev: Na plochý tanier uložte vrstvu namočených piškót. Na ne naneste pripravený mascarpone krém, posypte kakaom a uložte ďalšiu piškótu. Tento postup opakujte, až kým nezískate požadovanú výšku dezertu.
-
Posypanie a chladenie: Vrch dezertu posypte kakaovým práškom a nechajte odpočívať v chladničke. Podávajte vychladené a vychutnajte si tento vynikajúci dezert!
Tento rýchly a lahodný jednorazový Tiramisu je perfektný pre akúkoľvek príležitosť, keď máte málo času a chcete ohromiť svojich hostí. 🍰